Systeemeisen

Server

Het systeem draait op basis van client/server, wat wil zeggen dat de werkstations op een server moeten inloggen om gebruik te kunnen maken van Informer. Deze server mag geen werkstation zijn waarop wordt gewerkt. Deze dient ingericht te zijn als server en slechts als server gebruikt te worden.

Apple Macintosh voorzien van Appleshare IP of minimaal MacOSX 10.3 server software, minimaal 100mbit netwerkkaart en bij voorkeur met 1Gb vrije harddiskruimte. Of Windows server voorzien van serversoftware, minimaal 100mbit netwerkkaart en bij voorkeur met 1Gb vrije harddiskruimte.

Bij voorkeur Windows server voorzien van serversoftware, minimaal 100mbit netwerkkaart en bij voorkeur met 1Gb vrije harddiskruimte. De Macintosh systemen dienen in deze gemixte omgeving middels AFP (Apple File Protocol) met de server te communiceren. Of Apple Macintosh voorzien van Appleshare IP of minimaal MacOSX 10.3 server software, minimaal 100mbit netwerkkaart en bij voorkeur met 1Gb vrije harddiskruimte.
Wanneer u werkt met zowel Macintosh als Windows werkstations op uw netwerk adviseren wij om gebruik te maken van een Omnis Data Bridge (ODB). Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met een van onze helpdesk medewerkers.

NAS

Gebruik van zogenaamde NAS systemen (Network Attached Storage) in combinatie met Informer is eveneens niet mogelijk.

Linuxserver

Maakt u gebruik van een Linuxserver, houdt u er dan rekening mee dat deze voor Windows werkstations volledig SMB compatibel en voor Macintosh volledig AFP compatibel moet zijn geconfigureerd. Omdat Informer standaard geen Linux support kunnen de medewerkers van Informer u op geen enkele wijze van dienst zijn met eventuele hulp aan een Linuxserver. Dit staat uiteraard los van programma-inhoudelijke vragen.

Online opslag diensten

Wanneer u gebruik maakt van online opslag diensten zoals Dropbox, Google Drive en MS SkyDrive is het belangrijk dat u de administratie van Informer Software pas kopieert naar de opslag map wanneer Informer Software is afgesloten.